Doğal güzellikleriyle ünlü “Tabiatın Kalbi Bolu” bu yıl 20’incisi düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT-2016’da şifalı ürünleri ile öne çıktı. Köroğlu dağlarında yetişen, acı elma, alıç, kekik, çam kozalağı, kantaron otu, çörek otu gibi birçok doğal bitki ile özüne uygun işlenerek üretilen ürünlerin sergilendiği Bolu standı şifa dağıttı.
Turizm sektörünün uluslar arası buluşma platformu olan 28-31 Ocak 2016 tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen, 4 bin 500 firmanın yer aldığı, 70’e yakın ülkenin katıldığı EMITT- 2016’da bu yıl da Tabiatın Kalbi Bolu rüzgarı esti. Köroğlu Diyarı’nın Bolu Belediyesi tarafından her yönüyle tanıtıldığı EMITT’de, yerli ve yabancı ziyaretçiler ile turizm yatırımcılarına, doğa sporları, kış turizmi, sağlık ve termal turizmi başta olmak üzere Bolu’nun turizm potansiyeli hakkında bilgi verildi. Fuar’daki Bolu standında ayrıca Bolu dağlarında yetişen grip, soğuk algınlığı, yüksek tansiyon, şeker hastalığı, bronşit, astım, kanser gibi birçok hastalığın iyileşmesine yardımcı olan doğal bitkiler ve onlardan yapılan ürünler de yer aldı. Bolu’da tüm bu doğal ve şifalı bitkilerin özüne uygun olarak reçeli ve sirkesi de yapılıyor. Şifalı bitkilerin sergilendiği EMITT’teki Bolu standı ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.
Fuardaki ziyaretçilere Bolu’ya özgü bitki ve ürünle ilgili detaylı bilgiyi ise 5 yıl kansere karşı verdiği mücadeleden başarı ile çıkan, tıbbı tedavinin yanı sıra şifayı bitkisel ürünlerde de bulan ve bu konuda uzmanlaşan Nihal Karagöz verdi. Nihal Karagöz’ün verdiği bilgilere göre, Bolu’da yetişen bu ürünlerden kantaron otu ve çörek otu bağışıklık sistemini güçlendirirken, acı elma şeker hastalığına, alıç ise kalp ve damar hastalıklarına iyi geliyor.
Tabiatın Kalbi Bolu’nun doğal ve kültürel zenginliklerinin sergilendiği Fuar ayrıca Bolulu aşçıların şovu ile renkli görüntülere de sahne oldu. Stantta Bolulu Aşçılar, ustalıkla sanatı birleştirerek dev kabaklara adeta nakış gibi işlediler.
KÖROĞLU DİYARI DÜNYA ŞEHRİ OLMAYA ADAY
Turizm Fuarında yoğun ilgi gören “Tabiatın Kalbi Bolu”, dünya şehri olma hedefine doğru emin adımlarla ilerliyor. Köroğlu’nun diyarı Bolu’da son yıllarda yaşanan değişim tüm Türkiye gibi dünyanın da ilgisini çekiyor. Bakanlar Kurulu Kararı ile “Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi” ilan edilen Bolu turizm yatırımcıları için de bir cazibe merkezi haline geldi. Bolu bugün doğayla uyumlu projeleriyle, yeşilin, sanatın, kültürün ve sosyal çalışmaların merkezinde cennet bir şehir görüntüsünü haklı bir gururla taşıyor.
Bolu’nun tanıtımı için EMITT’de önem verdiklerini belirten Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Bolumuz sahip olduğu büyük turizm potansiyeli ile tüm ülkelere, tüm yaş gruplarına ve spor dallarına hitap edecek bir özelliğe sahip. Hedefimiz, Bolu’yu bir cazibe merkezi haline getirmek, ulusal ve uluslararası turizm markası yapmak, bir dünya şehri yapmak. Türkiye’de ve dünyada “doğa, kongre, spor ve sağlık turizmi” dendiğinde ilk akla gelen kentlerden biri olmak istiyoruz” dedi.
TURİZM YATIRIMCILARI İÇİN CAZİBE MERKEZİ
Bolu 10 Ağustos tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile “Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi” ilan edildi. Muhteşem doğası, zengin turizm alternatifleriyle dört mevsimin ayrı güzellikte yaşandığı Bolu’da bu kararla yeni bir sürece girildi. Bolu turizm yatırımcıları için de bir cazibe merkezi haline geldi. Bu kararın Bolu için yeni bir dönüm noktası olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Bolu, sağlanan teşviklerle birlikte turizm şehri olarak hızla gelişecek ve bu da halkımıza katma değer olarak geri dönecek. Bolu Belediyesi olarak, yerli ve yabancı tüm yatırımcılara her türlü desteği sağlamaya hazırız. Bolumuzun planlı ve en güzel şekilde gelişmesine katkı sağlamak amacıyla yatırımcıların yanında olacağız ve onlara her türlü bürokratik kolaylığı sağlayacağız. Bolu’yu geleceğe taşıyabilecek yatırımları gerçekleştirecek tüm yatırımcıları baş tacı edeceğiz. Yeter ki dünya standartlarında, Bolu’ya yakışan, yabancı turisti de çekecek nitelikte yatırımlar yapsınlar. Ancak turizm alanlarımızın talan edilmesine asla izin vermeyeceğiz. Turistik yatak kapasitemizi artıracağız. 5 yılda yatak kapasitemizi 7 binden 20 bine çıkarmayı planlıyoruz” diye konuştu.