Rönesans Holding’ten Yozgat’a dev yatırım!

Yozgat’ın tarihindeki en büyük yatırım, Rönesans Holding tarafından  hayata geçirilecek

20 Ağustos’ta temeli atılacak Yozgat Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kamu Özel Ortaklığı ile tamamlanan ilk hastane olacak

Temel atma töreni, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımlarıyla gerçekleşecek

2015 yılı sonunda hizmete girmesi planlanan Yozgat Eğitim ve Araştırma Hastanesi inşaat alanı olarak 3 bin 300 konut projesine eşit!

275 milyon TL’ye mal olacak, 475 yatak kapasiteli hastane sayesinde Yozgat, sağlıkta bölgenin cazibe merkezi haline gelecek

Teknik altyapısı ve fiziki özellikleri bakımından özel hastane standartları üzerinde ileri teknoloji ve donanıma sahip olarak inşa edilecek hastanede; 132 poliklinik ve 36 doktor modülü yer alacak

Yozgat’ın tarihinde ‘bugüne kadar yapılmış en büyük yatırım’ olan Yozgat Eğitim ve Araştırma Hastanesi; Rönesans Holding, Sıla Grup ve Şam Yapı ortaklığı ile hayata geçiriliyor. ‘Kamu Özel Ortaklığı (KÖO) modeli ile Türkiye’de tamamlanan ilk hastane’ olması planlanan hastanenin temeli, 20 Ağustos 2013 Salı günü düzenlenecek törenle atılacak. 275 milyon TL’ye mal olacak hastanenin 24 ayda tamamlanarak 2015 yılı sonunda hizmete girmesi bekleniyor.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu katılımlarıyla temeli atılacak olan Yozgat Eğitim ve Araştırma Hastanesi sayesinde Yozgat, sağlıkta bölgesinin cazibe merkezi haline gelecek.

Yatırımı ve inşaatı dünyanın en büyükleri listesinde üst sıralarda yer alan Rönesans Holding tarafından yürütülecek olan hastane,  Türkiye ve dünyadaki en önemli mimarlık ve mühendislik büroları tarafından projelendiriliyorTeknik altyapısı ve fiziki özellikleri bakımından özel hastane standartları üzerinde tasarlanan hastane,  ileri teknoloji ve donanıma sahip olarak inşa edilecek.

İnşaat alanı 3 bin 300 konut projesine eşit!

Yalnız Yozgat halkına değil bölge halkına da hizmet verecek olan hastane, 156 bin 567 metrekare inşaat alanında, 75 bin metrekare arsa üzerine inşa edilecek ve 475 yatak kapasitesine sahip olacak.  200 adet tek kişilik, 100 adet çift kişilik, odalara sahip olacak hastanede ayrıca 8 adet tek kişilik VIP oda yer alacak.

Endoskopi, Radyoloji, Nükleer tıp, Ameliyathane, Anjiyo, Acil, Diyaliz, Fizik Tedavi, Sterilizasyon, İleri Patoloji, Ketem ve Kemoterapi Birimleri gibi başlıca bölümlerin yer alacağı hastane 132 poliklinik, 36 doktor modülü, 15 ameliyathane ve 29 adeti engelli olmak üzere  1207 araç kapasiteli kapalı otoparkı ile hizmet verecek.

İnşaat alanı olarak 3 bin 300 konut projesine eşit olan yatırım kapsamında yaklaşık 750 apartmanın hafriyatına denk olan 600 bin metreküp hafriyat yapılacak. İnşaatında 100 bin metreküp beton, 12 bin ton demir kullanılacak olan hastanenin 11 kat olması öngörülüyor.

Kamu Özel Ortaklığı ile tamamlanacak ilk hastane!

Yozgat Eğitim ve Araştırma Hastanesi,  sağlık sektöründe Kamu Özel Ortaklığı finansman yöntemi ile Türkiye’de tamamlanacak ilk hastane olma özelliği taşıyor. Bu model,  Türkiye’nin sağlık altyapısı ihtiyacı dikkate alındığında, kamunun kendi kaynakları ile gerçekleştirilmesi zor olan ‘sağlık kentleri’ gibi önemli ve acil yatırım projelerinin hayata geçirilmesi açısından benimsendi.  KÖO Modeli ile özel sektörün sermaye, tecrübe ve becerilerinden istifade edilerek yatırımların daha hızlı, etkin ve verimli sunulması amaçlanıyor.

Yıllarca süren bina yapım sürelerine son veren finansman modeli

Rönesans Holding, Sıla Grup ve Şam Yapı ortaklığında Yozgat Eğitim ve Araştırma Hastanesi yapımı ile hayata geçirilecek KÖO modeli ayrıca ödenek yetersizliği nedeni ile kamuda ortalama 8-10 yılı bulan bina yapım sürelerinin kısaltılmasını ve kısıtlı kamu kaynakları üzerindeki yatırım yükünün kira bedeli ödeme düzeyinde uzun yıllara yayılmasını sağlıyor.

Özel sektörün hızlı karar alma ve bu kararları uygulamaya koyma becerisi ile yaratıcılığının proje süreçlerine entegrasyonunu öngören KÖO, riskin paylaşılması, sağlık tesisi faaliyete geçirilinceye kadar kamu adına herhangi bir maliyet üstlenilmemesi, her kesimin en iyi bildiği ve uzman olduğu ana işini yapabileceği bir altyapının oluşturulması açısından da avantajlar taşıyor.