Uluslararası ofis yönetim ve iç tasarım fuarı; Orgatec 2018, 23-27 Ekim tarihleri arasında Almanya’nın Köln kentinde düzenlenecek. Küresel ofis mobilyaları sektörünün en önemli aktörleri arasında yer alan Nurus bu yıl fuara ‘Bilişsel Teknolojiler’iyle katılıyor. İnternet ve bilişim teknolojilerinin yaygınlaşmasıyla, çalışma alanlarının yeni ve olası ihtiyaçlarına göre tasarlanan Nurus ürünleri, ofis mobilyalarının kullanıcılarla etkileşimine, zamanı ve mekanı etkin yönetmeye, verimli çalışmaya ve çalışırken sağlıklı olmaya olanak sunuyor.
Dijitalleşmenin, çalışma alışkanlıklarını dönüştürdüğünü ve mekanın yeniden kurgulanmasını gerektirdiğini belirten Nurus Yönetim Kurulu Başkanı Güran Gökyay “Son 10 yılda internetin, bilişim teknolojilerinin yaygınlaşması ve Y Kuşağı’nın iş hayatına dahil olmasıyla çalışma biçimleri hızla değişiyor. Çalışma mobilyalarının enerji ve internetle bağlantılandırılabilir olması iş akışını, hızını ve çalışanlar arası iletişimi etkiliyor. Bilişsel teknolojiler dediğimiz, kullanıcısının tercihlerini tanıyan, kişiselleştirilebilir ve ortak kullanılabilen sistemler daha esnek ve özgür çalışmayı mümkün hale getiriyor. Orgatec 2018’de sergileyeceğimiz IoT (nesnelerin interneti) ürünlerimizin ortak özelliği, ihtiyaca göre yeniden kurgulanabilir, gerektiğinde işbirliğine gerektiğinde bireyselleşme ve odaklanmaya olanak tanıyan, opsiyonel ısı-ışık-yükseklik kolaylığı sunan, kullanıcılarını tanıyan yaratıcı enstrümanlar olmaları” değerlendirmesinde bulundu.
PAYLAŞIMLI ÇALIŞMA ALANLARI ÇOĞALIYOR
Alman Tasarım Konseyi ve Fraunhofer Enstitüsü bünyesinde yürütülen küresel çalışma biçimleri araştırması Office 21’in tek Türk paydaşı olan Nurus, ulusal tasarım ekosistemlerinde “Esnek ofis senaryoları nelerdir ve dijital dünyanın odaları nasıl olmalı?” sorularına yanıt arıyor. Çalışma mekanlarının yeni ihtiyaçlarına ve olası evrimine uygun tasarımları hayata geçirdiklerini vurgulayan Nurus Baştasarımcısı Renan Gökyay ise şunları söyledi:
“Ofis, artık organizasyonların en stratejik aracına dönüşmüş durumda. Kurum kültürünü oluşturmanın, değişim yönetimi sağlamanın en önemli aracı… İş yerinde geçirilen zamanın günlük hayattan feragat ve uzaklaşma olduğunun düşünüldüğü, yakın gelecekte ‘home ofis’lerin yaygınlaşacağına inanılan bir dönemden; ofisleri, yaşayan ve değer üretilen yerlere dönüştürmenin faydalarına odaklanılan bir çağdayız. Bütün dünya bilgi ve değer üretiminin ancak iletişime açık, paylaşılabilir mekanlarda gerçekleştiğini kavramış durumda. Artık home ofisler kurmak yerine, aynı mekanın daha fazla insan tarafından daha sistemli ve etkileşimli şekilde kullanılmasının yollarını arıyoruz. Bilişim teknolojilerini çalışma enstrümanlarına entegre etmek, IoT destekli tasarımlar yapmak bunun yollarından biri.
Orgatec 2018’de sergileyeceğimiz Nurus Paylaşımlı Mobilya Sistemi Aracı, odaların farklı zaman aralıklarında, farklı çalışanlar tarafından rezerve edilerek kullanılmasını; Nurus Akıllı Batarya Sistemimiz de entegre edilen mobilyanın herhangi bir priz ya da kablo bağlantısına gerek duyulmadan enerjilendirilip dijitalleşebilmesini sağlıyor. Bu sistem aynı zamanda çalışanın ısı, ışık, masa yüzeyi yüksekliği tercihlerini de tanıyan bir güç sistemi. Yine paylaşımlı, aktivite odaklı çalışma alanlarına yönelik bağlantı çözümümüz Nurus Links’le, oturduğunuz koltukta ya da kullandığınız masada veri aktarımı, video konferans, sunum ve şarj gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabiliyorsunuz. Bu tasarımlarımız sayesinde esnek, ihtiyaca göre yeniden kurgulanabilir, interaktif ve anlık temasları kolaylaştıran çalışma alanları oluşturuyoruz.”
SAĞLIKLI ÇALIŞMAK VERİMLİLİĞİ ARTTIRIYOR
İş verimliliğini arttırmanın en önemli yolunun çalışan memnuniyetinden geçtiğini söyleyen Nurus Yönetim Kurulu Başkanı Güran Gökyay, “Çalışırken sağlıklı kalmaya yönelik ürünlerin pazarı hızla büyüyor” dedi. Gökyay bu yöndeki tasarımlarını şöyle anlattı:
“Dünyada yeni çalışma trendleri, ‘sit-stand’ dediğimiz yükseltilebilir çalışma masalarına talebi arttırıyor. Orgatec 2018’de sergileyeceğimiz Otto Yükseltilebilir Masa sistemlerimiz, çalışan memnuniyetini, motivasyonunu, performansını ve şirket içi etkileşimi arttırmanın yanı sıra, hastalıktan dolayı işe gidememekten kaynaklanan zararları azaltıyor. ‘İçinden sağlık ve spor çıkan ofis mobilyası’ olarak andığımız Take 5, çalışılan mekanlarda basit esneme, germe hareketlerine olanak tanıyan bir egzersiz ünitesi. ‘Kendinize 5 dakika verin’ mottosuyla tasarladığımız ve Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ile birlikte uygulama yönergelerini yazdığımız Take 5, özgür çalışma ortamlarının vazgeçilmez ürünleri arasında yerini almaya başladı. Yine 11 yıl önce ‘Omurga nasıl hareket eder, ne kadar, hangi açılarla hareket eder?’sorularına aradığımız bilimsel yanıtlarla tasarladığımız, oturma sağlığını destekleyen Me Too, bugün en fazla üretimini yaptığımız çalışma koltukları arasında ilk sıralarda yer alıyor. Mekan planlamasında son zamanlarda önemi daha çok artan, kompakt, duvarlarla sınırlamadan yeni alanlar oluşturan ürünlerimizden Pitstop’ın yanı sıra, paylaşılan çalışma alanlarının gürültü sorununa, ya da performans salonlarının ses kalitesine yönelik akustik testlerle geliştirdiğimiz ürünlerimizle de Orgatec’de yer alacağız. Sağlığı, sadece ergonomi ekseninde değil, bütüncül bir iyilik hali olarak görüyoruz. Tüm bu sistemlerimizi destekleyen Nurus Body Wellness, Nurus Light Wellness ve Nurus Acoustic Wellness akıllı cihaz uygulamalarımızı da, kullanıcılarımıza ücretsiz olarak sunuyoruz.”