İş Kazaları El Birliğiyle Önlenecek

İŞ KAZALARI EL BİRLİĞİYLE ÖNLENECEK

 MADENDEN FİLM SETİNE İSG!

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KÜLTÜRÜNÜN YAYGINLAŞTIRILMASINDA HERKESE GÖREV DÜŞÜYOR

8. ULUSLARARASI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KONFERANSI’NIN KAPANIŞINI ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI SÜLEYMAN SOYLU YAPACAK

Açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı 8. Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı’nın son gününde iş kazalarının ve meslek hastalıklarının önüne geçilmesi ve toplumda İSG kültürünün yaygınlaştırılması için yapılması gerekenler ele alınacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ali Rıza Alboyun ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman’ın da konuşma yapacağı Konferans’ta kamu, özel sektör ve sanat dünyasından isimler aynı oturumda buluşacak.

Konferans, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’nun kapanış konuşmasıyla sona erecek.

Tehlikeli iş kolları başta olmak üzere madenden inşaata, fabrikadan film setine tüm çalışanların her gün karşı karşıya olduğu iş kazası ve meslek hastalıklarının önlenmesi için herkese görev düşüyor. Yasal düzenlemeler yapıldı ama kazaların ve ölümlerin engellenmesi için uygulama, uygulama için de toplumsal bilincin yaygınlaşması önemli. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından iş kazaları ve meslek hastalıkları ile ilgili kamuoyunda farkındalık yaratılması amacıyla düzenlenen 8. Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı’nda son gününde iş sağlığı ve güvenliği (İSG) kültürünün toplumda geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması konusu detaylı olarak ele alınacak.

Uluslararası örgütlerden sendikalara, bilim ve iş dünyasından sanat dünyasına kadar konuyla ilgili bütün kesimleri İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde buluşturan 8. Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı’nda sona gelindi. Açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı Konferans, yarın (11 Mayıs Çarşamba günü) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’nun katılacağı törenle sona erecek. Konferansın son gününde İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Kasım Özer, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Temsilcisi Numan Özcan da konuşma yapacak.

Almanya’da “Veri Tabanları/Yapay Zekâ” alanında çalışmalar yürüten, Ulm Uygulamalı Bilgi İşleme Araştırma Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Franz Josef Radermacher’in ana konuşmacı olarak yer aldığı Konferans’ın son gününde “İSG Kültürünün Toplumda Geliştirilmesi ve Yaygınlaştırılması”, “İSG’nin Eğitim Sistemine Entegrasyonu”, “Risk Yönetimi ve Çalışanların Aktif Katılımı” gibi çalışma hayatı için önemli konu başlıkları farklı oturumlarda ayrıntılı olarak değerlendirilecek.

İNŞAATLAR KADAR FİLM SETLERİ DE RİSKLİ

Uluslararası Konferans’ın son gününde Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nezih Orhon’un moderatörlüğünü yapacağı “İSG Kültürünün Toplumda Geliştirilmesi ve Yaygınlaştırılması” başlıklı oturum kamu ve özel sektör temsilcileri ile sanat dünyası temsilcilerini bir araya getirecek. Oturumda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ali Rıza Alboyun ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Alman Sosyal Kaza Sigorta Kurumu Birim Başkanı Sven Timm, Toyota Türkiye Fabrika Müdürü Hiroshi Kato ve oyuncu İpek Tuzcuoğlu toplumda İSG kültürünün yaygınlaştırılmasına ilişkin görüşlerini katılımcılarla paylaşacaklar. Oturumda İpek Tuzcuoğlu film setlerinde yaşanan iş kazalarını ve sanat dünyası tarafından alınması istenen tedbirleri örneklerle anlatacak.

İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili ülkeler arasındaki işbirliğinin arttırılmasının, bilgi, tecrübe ve iyi uygulamaların paylaşımının da gerçekleştiği konferansın son gününde “ Kişisel Koruyucu Donanım Seçimi ve Kullanımı”, “Risk Yönetimi ve Çalışanların Aktif Katılımı”, “Çalışan Temsilcilerinin Rolünün Etkinleştirilmesi” “İSG’nin Eğitim Sistemine Entegrasyonu”, “İSG’nin Eğitim Sistemine Entegrasyonu”, “İSG Yönetim Sistemleri” ve “ İSG Alanında Bilimsel Araştırma Projelerinin Desteklenmesi” ana oturumlarında ulusal ve uluslararası düzeyde uzmanlar görüş ve önerilerini aktaracaklar. Böylece Konferans kapsamında 4 günde iş sağlığı ve güvenliğini ile ilgili 36 farklı konu ele alınmış olacak.

Konferansla ilgili detaylı bilgi için http://www.tioshconference.gov.tr/ web adresi ziyaret edilebilir.