İNANÇ TURİZMİNDE GÖZDE DESTİNASYON GÖYNÜK
AKŞEMSEDDİN HAZRETLERİ TÜRBESİ’NİN MANEVİ GÜÇ VERDİĞİ GÖYNÜK, YILDA 500 BİN TURİST AĞIRLIYOR
İnanç turizmi denince Bolu’da ilk akla gelen yer olan şirin Osmanlı kasabası Göynük, her yıl yerli ve yabancı 500 bin turisti ağırlıyor. Göynük’ün sembolü ve gücü olan ve Fatih Sultan Mehmet’in deyişiyle İstanbul’un Manevi Fatihi Akşemseddin Hazretleri’nin türbesinin bu turizm potansiyeline ciddi katkısı var. Göynük sadece Akşemseddin Hazretlerini Anma etkinliklerinde her yıl 50 bine yakın ziyaretçiyi ağırlıyor.
Özellikle son yıllarda inanç turizminin gözde destinasyonlarından biri haline gelen Göynük’e yurtiçinden en fazla İstanbul, Ankara’dan ziyaretçi gelirken, ilçeye yurt dışından Arap ülkeleri, Türk Cumhuriyetleri, Japonya ve Güney Kore’den turist geliyor. Akşemseddin Hazretleri’nin Göynük’ün sembolü ve en büyük gücü olduğunu vurgulayan Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan Göynük’ün diğer inanç turizm destinasyonlarının da Ömer Sekkini Hazretleri Türbesi ile Gazi Süleyman Paşa Camii ve Hamamı olduğunu söyledi.
TURİST SAYISI GÜN GEÇTİKÇE ARTIYOR
Tarihimizin en önemli alimlerinden biri olan Akşemseddin Hazretleri’ni en doğru şekilde tanıtmak için ve gelecek nesillere taşımak amacıyla bir dizi proje başlattıklarını vurgulayan Kemal Kazan şöyle devam etti:
“Akşemseddin Hazretleri’ne hak ettiği değeri ve ilgiyi oluşturma hedefindeyiz. Akşemseddin Hazretleri’ni gelecek nesillere de anlatmak için Akşemseddin Hazretleri Vakfı’mızla önümüzdeki günlerde yeni projelere imza atacağız. Bugün gururla söyleyebiliyorum ki inanç turizmi kapsamında Akşemseddin Hazretleri’nin türbesini ziyaret edenlerinin sayısı gün geçtikçe artıyor. Türk tarihinin en büyük ilim ve bilim alimi Akşemseddin Hazretleri’ni yurtiçinden ve yurtdışından yüz binlerce kişi ziyaret ediyor. Yurtiçinden en fazla İstanbul ve Ankara’dan, yurtdışından da en fazla Arap ülkeleri, Türk Cumhuriyetleri, Japonya ve Kore’den gelen ziyaretçilerimizi ağırlıyoruz. Belediye olarak, İpek Yolu üzerinde yer alan ve geçiş noktası olması nedeniyle tarih boyunca farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış Göynük’ün doğal, tarihi ve kültürel zenginliklerine sahip çıkıyoruz. Sınırlı bütçelerle turizm alt yapısını oluşturmak ve Akşemseddin Diyarı Göynük’ün tanıtımı için büyük işler yaptık. ‘Göynük turizmle tanışacak” dedik sözümüzü yerine getirdik. Bugün inanç turizminde Göynük giderek öne çıkan bir destinasyon olarak anılıyorsa, Akşemseddin Hazretleri denince Göynük, Göynük denince Akşemseddin Hazretleri akla geliyorsa bu doğru yolda olduğumuzun göstergesidir”
SAĞLIK TURİZMİNE DE ADAY
Bozulmamış tarihi ve kültürel dokusuyla tam bir Osmanlı şehri olan Göynük’ün alt yapı sorunlarının çözdüğünü vurgulayan Kemal Kazan “Artık üst yapı ve peyzaj çalışmalarına ağırlık veriyoruz. Şu anda Akşemseddin Hazretleri’nin türbesinin çevre düzenlemesi en önemi verdiğimiz projemiz. Bu konuda Göynük’ümüze destek veren Başkent’ten ilçemize uzanan elin sahibi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Melih Gökçek ve çok değerli eşleri Nevin Gökçek Hanımefendi’nin katkıları bizler için çok değerli. Kendilerine bizleri yalnız bırakmadıkları için bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Aynı zamanda bizleri her zaman destekleyen Ulaştırma,Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, AK Parti İstanbul Milletvekili Ali Pulcu, AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, Bolu Belediye Başkanı Aladdin Yılmaz ile il ve ilçe teşkilatlarımıza da teşekkür ediyorum.Göynük’ün Türkiye’de ve dünyada marka şehir olması hedefiyle var gücümüzle çalışıyoruz. Göynük’ü gerçekleştireceğimiz projelerle cazibe merkezi yapmakta kararlıyız. Tarih, kültür, doğa ve inanç turizminin yanı sıra Göynük önümüzdeki dönemde sağlık turizmine de aday. Mevcut potansiyelimizi en iyi şekilde değerlendirerek termal şehir olma yolundayız” diye konuştu.