YENİMAHALLE OKULLARINDA SATRANÇ ÇIKARMASI İÇİN İLK ADIM ATILDI
YENİMAHALLELİ ÖĞRETMENLER GÖKYAY VAKFI SATRANÇ MÜZESİ’Nİ ZİYARET ETTİ. SIRA ÖĞRENCİLERDE…
Gökyay Vakfı Satranç Müzesi ile Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde 60 öğretmen Gökyay Vakfı Satranç Müzesi’ni gezdi. Böylece Gez-Gör-Öğren Projesi kapsamında Yenimahalle’deki öğrencilerin satranç dünyasına girmesi için ilk adım atıldı.
Dünyanın en büyük satranç müzelerinden biri olan Gökyay Vakfı Satranç Müzesi, satrançla tanışmak isteyen herkes için bir eğitim ve paylaşım platformu olarak hizmet veriyor. Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gökyay Vakfı Satranç Müzesi arasında, Gez-Gör-Öğren Projesi kapsamında Mart ayında imzalanan protokole ilişkin ilk adım atıldı. Yenimahalle’deki okullarda görevli olan 60 öğretmen müzeyi ziyaret ederek Müze hakkında bilgi aldı. Bir sonraki aşamada Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullardaki öğrenciler Gökyay Vakfı Satranç Müzesi’nin büyülü atmosferinde satrançla tanışma şansı bulacak.
Guinness Rekorlar kitabında yer alan ve 562 özel tasarım satranç takımının sergilendiği Gökyay Vakfı Satranç Müzesi, etkinliklerine yeni bir eğitim hamlesini daha ekledi. Kapılarını açtığı günden bu yana özellikle öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği Müze, bu kez öğretmenleri ağırladı. Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullardaki öğrenci ve öğretmenler için imzalanan özel protokol çerçevesinde bilgi edinmek amacıyla Müze’yi ziyaret etti. Gökyay Satranç Spor ve Kültür Vakfı Yöneticisi Binnur Uçakhan, ilk olarak öğretmenlere satranç tarihi, dünyadaki satranç müzeleri ve sergilenen satranç takımlarının hikayeleri hakkında geniş bir sunum yaptı. Uçakhan yaptığı sunumda, ayrıca öğrencilerle bir müzenin nasıl gezileceğine dair bilgileri de öğretmenlerle paylaştı. Daha sonra 60 öğretmen, rehber eşliğinde Gökyay Vakfı Satranç Müzesi’ni gezdi. Dünyanın en büyük satranç koleksiyonunu görmekten çok etkilendiklerini dile getiren öğretmenlerin ziyaret sonrası değerlendirmeleri ise şöyle oldu:
“Böyle bir Müze’yi Ankara’ya hediye ettiği için Koleksiyoner Sayın Akın Gökyay’a başta olmak üzere Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gökyay Vakfı Satranç Müzesi yönetimlerine bize bu imkanı sağladıkları için teşekkür ederiz. Bize özel hazırlanan bilgilendirici bir sunumla verimli bir etkinlik gerçekleştirdik. Öğrencilerimizin de Gökyay Vakfı Satranç Müzesi’ni bir an önce görmesi gerektiğini düşünüyor onlar adına sabırsızlanıyoruz. Ankara’da yaşayan ya da yolu başkentten geçen herkesin, birbirinden özel satranç takımlarının içinde yer aldığı Guinness Rekorlar kitabına da giren koleksiyonun sergilendiği bu etkileyici müzeyi görmesini tavsiye ederiz.”
AMAÇ, ÇOCUKLARI SATRANÇ DÜNYASIYLA TANIŞTIRMAK
Yaşayan müze olmanın yanı sıra satranç eğitim seminerlerinin de verildiği Gökyay Vakfı Satranç Müzesi, Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Gez-Gör-Öğren Projesi’ne destek vererek satranç sporunun daha geniş kitlelere ulaşmasını ve satranç sporuyla ilgili farkındalık yaratılmasını amaçlıyor.
Buna göre, Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı 70 okulda görevli ve satranca meraklı 60 öğretmen, Gökyay Vakfı Satranç Müzesi’ni rehber eşliğinde gezerek, Müze ve satranç eğitimleri konusunda bilgi aldı. Bu bilgilendirmenin ardından öğretmenler, Mayıs ve Haziran aylarında öğrencileriyle birlikte inceleme ve farkındalık amaçlı müze ziyaretleri düzenleyecek. Bu kapsamda öğrenciler 25’li gruplar halinde indirimli olarak Müze’yi ziyaret edebilecekler.