Efsane, TED Rönesans Basketbol Etkinliği’nde…

EFSANE, TED RÖNESANS BASKETBOL ETKİNLİĞİNDE…

KÜÇÜK BASKEBOLCULAR TÜRK BASKETBOLUNUN EFSANE İSMİ EFE AYDAN İLE ŞUT ATTI!

EFE AYDAN ‘TED RÖNESANS KOLEJİ’YLE BASKETBOL DENEYİMİ’ ETKİNLİĞİNDE TECRÜBE VE ÖNERİLERİNİ GELECEĞİN BASKETBOLCULARIYLA PAYLAŞTI…

EFE AYDAN, “ÇOCUKLARIMIZ MÜCADELEYİ SPORLA ÖĞRENİR”

Güvenli, kendini tanıyan, keşfetmeye açık dünya vatandaşları yetiştirmek hedefiyle yola çıkan TED Rönesans Koleji, Türk basketbolunun usta ismi Efe Aydan’ı küçük basketbolcularla buluşturdu. Efe Aydan 12 Ağustos Salı günü, ay boyunca Kozzy AVM’de devam edecek ‘TED Rönesans Koleji’yle Basketbol Deneyimi’ etkinliğine konuk oldu. Çocuklarla sohbetinde, sporun bireyin hayattaki başarısı için çok önemli olduğuna değinen Aydan, “Çocuklarımız, beraber kazanıp kaybetmek, kaybettikten sonra tekrar ayağa kalkıp mücadele etmek ne demek bunları sporla öğrenir” dedi.

Çocukların akademik gelişimlerinin mutlaka beceri gelişimleri ile desteklenmesini hedefleyen TED Rönesans Koleji’nin düzenlediği etkinliğe katılan Aydan, geleceğin sporcularıyla bir araya gelerek onların sorularını yanıtladı.

Avrupa Karmasında yer alan ilk Türk basketbolcu ve Türk Basketbol Milli Takımı’nda en fazla oynayan sporcu olma ünvanını taşıyan efsane isim Efe Aydan, basketbola başlama yaşından, başarılı bir sporcu olmak için tavsiyelere, sporun hayatına kattıklarına kadar pek çok konuda miniklerle sohbet etti. Çocuklarını bu spora yönlendirmek isteyen ebeveynlerle tavsiyelerini de paylaşan Efe Aydan, sohbetin ardından geleceğin basketbolcularıyla şut attı.


Ebeveynler yanlış biliyor!

Ünlü Basketbolcu Efe Aydan, Türkiye’de basketbolun eğitim ve okul hayatını olumsuz etkilediğini düşünen ebeveynler olduğunu, ancak bunun hiçbir şekilde doğru olmadığını ifade ederek, şu tavsiyelerde bulundu:

“Türkiye de ebeveynler ‘çocuklarım okusun adam olsun’ diye düşünüyor ama önce bir çocuğun kendini ifade etmesi lazım, hayatı tanıması, mücadele etmesini öğrenmesi lazım, takım çalışmasına girebilmesi lazım, ‘yardımlaşmak, paylaşmak nedir’ öğrenmesi lazım. Beraber kazanıp kaybetmek, kaybettikten sonra tekrar ayağa kalkıp mücadele etmek ne demek bunları öğrenmeli. Bu anlattıklarım hayatta insanların başına gelen türlü gerçekler. Eğitim sistemimizde bunları öğreten şeyler yok; tarih coğrafya matematik var. Hayatın içinde yaşanan gerçekler ancak bir sporla kazanılır. Bence bu spor branşı da basketboldur. Veliler ne olursa olsun çocuklarına spor yaptırmalı ve bundan vazgeçmemelidir. Eğer çocuk spor yapmayı bu konuda kendini geliştirmeyi istiyorsa aileler onlara ‘hayatını iyi planlayacaksın, basketbol oynamak istiyorsan hem hayatın düzenli olacak hem de derslerine çalışacaksın’ derse görün bakın çocuk kendini nasıl ayarlıyor. Örneğin eğer çocuk hiperaktif ise spor yaptırın deşarj olsun bakın nasıl sakinleşiyor. Bizzat kendi gözlerimle bu sorun için

ilaç kullanan bir çocuğun spor yaparken ne kadar uyumlu ne sakin ne kadar başkalarıyla uyum içinde olduğunu gördüm. Tabi çocuğun hangi okulda spora başladığı, nerede sporu öğrendiği de çok önemli”

Başarının sırları!

Sporun, başarılar ve başarısızlıklarla bir olgunluk kazandırdığını, ekip çalışmasını öğrettiğini, kendini ifade edebilme özelliği kazandırdığını belirten Aydan, “Herkes şampiyon sporcu olmayabilir, herkes birinci olmayabilir ama herkes spor altyapısını aldığı takdirde çok büyük başarılara imza atabilir. Başarılı bir sporcu olmak için planlı ve programlı yaşayabilmek gerekir” diye konuştu.

Veliler dikkat; Federasyon onaylı okulları tercih edin!

Bugün Türkiye’de federasyonun yaptığı programların ve miniklerle, yıldızlar, gençler takımlarının yaptığı yarışmaların bulunduğunu, bu sayede basketbolun kademeli bir şekilde geliştiğini anlatan Aydan, devletin bu konuda yetersiz kaldığının altını çiziyor. İlkokullarda beden eğitiminin kaldırılmasını eleştiren Aydan, yaptıkları çalışmaları şöyle anlattı:

“Biz Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileriyle olan görüşmelerimizde bunu dile getiriyoruz. Birçok okulda atıl spor salonları var, bunların yeniden ayağa kaldırılması için çalışmalar yapıyoruz. Türkiye Basketbol Federasyonu ile birlikte de Türkiye’deki 3 bin basketbol okulunu denetlemeyi planladık. Buradaki spor faaliyetlerinin kalitesinin artırılması adına çalışmalar yapıyoruz. Bir mesaj da vermek istiyoruz; Basketbol okullarına çok büyük talep var, velilerimiz lütfen Türkiye Basketbol Federasyonu onaylı Basketbol okullarını tercih etsinler. Yaptığımız araştırmalarda sporla ilgisi olmayan, basketbolla ilgilenmeyen yanlış insanların okullar açtığını da gördük”

TED Rönesans Koleji Hakkında:

Rönesans Holding ve Rönesans Eğitim Vakfı tarafından Türk Eğitim Derneği işbirliğiyle kurulan TED Rönesans Koleji, 2014-2015 eğitim öğretim yılında İstanbul Küçükyalı’da faaliyete geçiyor. Rönesans Eğitim Vakfı iştiraki olan okuldan elde edilen gelir yine eğitime aktarılacak.

TED Rönesans Koleji, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise düzeylerinde, deneyimli Türk ve yabancı öğretmenleriyle eğitim verecek. 2014-2015 yılı için anaokulundan itibaren 6. sınıf dahil olmak üzere öğrenci alacak kolejde; İngilizce birinci yabancı dil, İspanyolca, Almanca, Fransızca ve Rusça ise ikinci yabancı dil olarak öğretilecek.

Toplam 20.000 metrekarelik alanda 1.200 öğrenciye eğitim verecek TED Rönesans Koleji, 38 milyon TL yatırımla kuruldu. Okul; kapalı spor salonu, çok amaçlı salon, sanat atölyeleri, hobi ve etkinlik alanlarını içerecek. Yaklaşık 8.000 metrekarelik açık alanda ise 3 basketbol sahası, etkinlik alanı, oyun terası ve bahçeler bulunacak. Amerikan Yeşil Bina Konseyi (USGBC) tarafından geliştirilen ve Dünyanın en önemli gönüllü sertifikalarından biri olan Leed Altın Sertifika’yı almaya hak kazanan ilk kolej olan TED Rönesans binası, tamamen çevreci bir yaklaşımla tasarlandı.