IDME – 3. Uluslararası Afet Yönetimi Fuarı ve Konferansı
“Çok Geç Olmadan”
27 Kasım Saat 11:30‘ da ATO Congresium’da başlıyor!
AFAD ve Sağlık Bakanlığı tarafından desteklenen ve Türkiye’nin ilk afet yönetimi fuarı olma özelliği taşıyan “IDME – 3. Uluslararası Afet Yönetimi Fuarı ve Konferansı” Trio İstanbul tarafından 27-29 Kasım 2014 tarihleri arasında ATO Congresium’ da gerçekleştirilecek…
Türkiye, afetler ve sonrasındaki acı tecrübeler söz konusu olduğunda ilk akla gelen ülkelerden biri. Türkiye’de ilk kez Trio İstanbul tarafından organize edilen, T.C Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı – AFAD ve T.C. Sağlık Bakanlığı’nca desteklenen; “Çok geç olmadan!” sloganıyla da hayata geçirilen 3. Afet Yönetimi Fuarı/Konferansı” bu yıl 27-29 Kasım 2014 tarihleri arasında ATO Congresium’da gerçekleştirilecek… Dünya çapında bir insani yardım kuruluşu olan İngiltere merkezli Al Khair Foundation’un da sponsorluğunu üstlendiği ve ülkemizde de afet alanında faaliyet gösteren 18 sivil toplum kuruluşunca desteklenen konferansın bu yıl ki teması: “Mülteci Sorunu, Mültecinin Sorunu : İnsani Yardım ve Global İşbirlikleri”
Fuarın açılışını Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Zirvesi Genel Sekreteri Dr. Jemilah Mahmood yapacak.
Bu yıl, açılış konuşmasını Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’ un 3. Afet Yönetimi Konferansı”nı toplam on oturumda gerçekleştirilecek.
İkinci gün saat 18:00’ da Sağlık Bakanı Sn. Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla Gala Yemeği düzenlenecek ve Afet Yönetimi ve İnsani Yardımda Fark Yaratanlar Ödülleri dağıtılacak.
Açılış konuşmasını Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yapacağı ödül töreninde ürün STK özel kategoride toplam 5 ödül dağıtılacak.
Afete dair her şey “IDME – 3. Uluslararası Afet Yönetimi Fuarı ve Konferansı”nda
Fuar boyunca katılımcılar bazı hizmetler konusunda bilgilendirilirken afet döneminde kullanılabilecek birçok ekipmanı da yakından görme imkânı bulacak. ATO Congresium’ da verilecek hizmetler ve ekipmanlardan bazıları ise şöyle: “Arama kurtarma, ilk yardım, acil durum, Afet Erken Uyarı Sistemleri, denetim teknolojileri, kesme ve ayırma, kurtarma ve kazı, tıbbi yardım, endüstriyel sağlık ve güvenlik, kişisel koruma, su altı ve üstü arama-kurtarma, havadan mücadele, sivil savunma ve korunma için lojistik, yangın önleyici, durdurucu, geciktirici, söndürücü ve görüntüleme, kontrol, alarm sistemleri, yangın ve itfaiye araç trafik güvenlik, jeneratörler, bataryalar ve şarj sistemleri, algılama, ölçüm, analiz ve temizleme cihazları malzemeleri ve ekipmanları.