Bolu Belediyesi’nden örnek kampanya

SAHİPSİZ HAYVANLAR İÇİN “BENİ SAHİPLEN” KAMPANYASI BAŞLATILDI…

Bolu Belediye Başkanı Yılmaz:

“ ‘Beni Sahiplen’ Kampanyası ile barınakta yaşayan sahipsiz, kimsesiz köpeklerimizi “gönüllü sahipleri ile”  buluşturmayı hedefledik…”

“Gerçek hayvan severleri barınağımıza bekliyoruz…”

Bolu Belediyesi Türkiye’ye örnek olacak bir çalışmaya daha imza attı. Bolu Belediyesi’nin Hayvan Barınağı tarafından başlatılan Beni Sahiplen” Kampanyası ile barınakta yaşayan sahipsiz köpekleri “gönüllü sahipleri ile”  buluşturuluyor. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Gerçek hayvan severleri barınağımıza bekliyoruz” dedi.

Bolu Belediyesi’nin internet sitesinden de duyurulan ve barınakta sahiplenilmeyi bekleyen hayvanların sıcak bir yuva bulunmasını amaçlayan kampanyaya başvurular, Bolu Hizmet Noktası’ndan kabul ediliyor. ‘Siz de “Sahiplenerek” Bir Hayat Kurtarın!’ sloganıyla sürdürülen kampanya hayvan severlerin yoğun ilgisini çekiyor.

“Nasıl Sahiplenirim?”

Sevgisini, ilgiye muhtaç olan ve sahiplenilmeyi bekleyen hayvanlara vermek isteyenler, Bolu Belediyesi’nin internet sitesinin(www.bolu.bel.tr)  ‘Onlara Sahip Çıkıyoruz’ bölümüne girerek, barınakta bulunan 400 kadar sahipsiz köpeğin cinsiyet, yaş, ırk ve cins özelliklerini ayrıntılı bir şekilde görebiliyorlar. Bu aşamadan sonra ise hayvan severlerin yine internet sitesinde yer alan  ‘sahiplenme formunu’ doldurarak, Bolu Hizmet Noktasına iletmeleri ya dabarinak@bolu.bel.tr adresine göndermeleri gerekiyor.

Başvuru formları, Bolu Belediyesi’nde görev yapan veterinerlerin oluşturduğu uzman ekipler tarafından değerlendiriliyor. Değerlendirme sonucunda bakıma muhtaç hayvan ve sahip olmak isteyen gönüllü hayvan severin, uygunluğu kontrol ediliyor ve uygun görüldüğü takdirde hayvan sever ile sevimli dostlar buluşturuluyor.

Bolu dışından hayvan sahiplenmek isteyenler, başvuruları uzman veterinerler tarafından onaylandıktan sonra Bolu Hayvan Barınağı’nı ziyaret ederek hayvanlarını sahiplenebilecek.  Aynı zamanda yedi gün yirmi dört saat Bolu Hizmet Nokta’sının 444 26 58 numaralı telefonundan konu ile ilgili bilgi alınabilecek ve süreç takip edilebilecek.

Yılmaz: “Gerçek hayvan severleri bekliyoruz”

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, sosyal sorumluluk çerçevesi kapsamında gerçekleştirdikleri projeyle, Bolu Belediyesi Hayvan Barınağında sahiplerini bekleyen kimsesiz hayvanları, “gerçek hayvan severlerle’ buluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Yılmaz;  hayvan haklarının savunulması yolunda attığı bu büyük adımla ilgili olarak;  “Bolu Hayvan barınağı Türkiye’de ki barınaklara bakıldığında en modern barınaklardan bir tanesidir, yaptığımız uygulamalarla biz yaptığımız işten eminiz. “Beni Sahiplen” Kampanyası ile barınakta yaşayan sahipsiz, kimsesiz köpeklerimizi “gönüllü sahipleri ile”  buluşturmayı hedefledik. Onların sıcak bir yuvaya kavuşmaları en büyük isteğimiz. Gerçek hayvan severleri barınağımızda yer alan köpeklerimizin aileleri olmaya davet ediyoruz” dedi.

Bolu Hayvan Barınağı:

Türkiye’nin en modern hayvan barınaklarından olan Bolu Belediyesi Hayvan Barınağı’nda uzman ekipler tarafından toplanarak, muayene ve tedavileri yapılan hayvanlar yer alıyor.  Barınağın klinik bölümünde tedavi olan kontrol ve aşıları yapılan tüm hayvanlar kayıt altına alıp küpeleniyor.

Barınma ve bakım olanaklarının standartlar dahilinde olduğu, Bolu Belediyesi Hayvan Barınağında agresif ırklar, yavrulu anneler ve yavrular ayrı bölümlerde bulunduruluyor. Ayrıca; karantina bölümü doğal yaşam alanı klinik ünite operasyon salonu operasyon sonrası bakım ünitelerinin bulunduğu Bolu Belediyesi Hayvan Barınağında, bakımları sağlanan bu hayvanlar 7 gün süreyle ilk kabul ünitelerinde müşahide altına alınıyor. Bu süre içinde genel durum ve eşkâllerine göre ayrılmış olan bu kimsesiz sevimli dostlara kısırlaştırılmak üzere operasyonlar uygulanıyor.

Operasyon sonrası bakım ünitelerinde bakımları yapılan barınak misafirleri ya doğal yaşam alanlarına bırakılıyor ya da sahiplendiriliyor. Barınak dışında sahipsiz ve bakımsız hayvanların da bakımını sağlayan Bolu Belediyesi Hayvan Barınağı çalışanları, kısırlaştırdıkları sağlıklı ve uysal hayvanları daha önce bulundukları ortama bırakıyorlar.