– “Bolu “ne kadar yaşanabilir bir kent” olduğunu dosta düşmana gösteriyor”
– “Bolu zenginlikte istikrarı sürdürmeye kararlı”
– “Bu kente hak ettiği değeri veren projelere sahip çıkın”
– “İnşaat kredilerindeki artış 2012’de de sürecek”
Bolu’da son dönemde ekonomiden sağlığa, inşaattan deprem bilincine pek çok alanda gurur verici gelişmeler yaşanıyor. AYNA YAPI Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yerlikaya, Bolu’nun son dönemde birçok sıralamada en üst sıralarda yer almasını, yaptığı bir açıklama ile değerlendirdi: “İlimiz Bolu, arka arkaya çok güzel haberlerin merkezine oturuyor ve ‘ne kadar yaşanabilir bir kent olduğunu’ araştırmalarla, istatistiklerle tüm Türkiye’ye gösteriyor. Bolu’muzun tarihi, doğal hazineleri, ekonomisi ile ne kadar özel bir kent olduğunu biz Bolulular olarak zaten biliyoruz. Ama kentimizle ilgili her güzel haber, Bolu’muzun güzelliklerini, kat ettiği mesafeyi dosta düşmana herkese gösteriyor.” diye konuştu.
“Bu kentte birileri yerken birileri bakmıyor; zenginlik tabana yayıldı”
Yerlikaya; “en zengin kent ünvanını kazanan Bolu’daki en önemli gelişmenin gelir artışının tabana yayılmış olduğuna dikkat çekerek; “Geçtiğimiz yıl yapılan bir araştırma gösterdi ki, Türkiye’nin en zengin ili Bolu. Sanayi, inşaat, hayvancılık, eğitim ve hizmet sektöründe faaliyet gösteren herkes Bolu’ya el birliğiyle bu ünvanı kazandırdı. Kişi başına 88 bin 778 liralık gelire sahip olan ilimizde, sevindirici bir diğer gelişme de zenginliğin tabana yayılmış olması. Bir başka deyişle “birileri yerken, birilerinin baktığı” bir kent değil burası, gelir artışı ilimizde tüm yaşayanlara yansımış durumda. Araştırmalar, “en zengin” kent ünvanı kazanan kentimizin bu ünvanını uzunca bir süre de bırakmayacağını gösteriyor. İlimizde bu yılın sonunda gelirin 107 bin liraya, 2013’te 117 bin liraya, 2014 sonunda da 128 bin liraya yükselmesi bekleniyor. Bir başka deyişle, Bolu zenginlikte “istikrarı sürdürmeye kararlı” dedi.
“Bolu’nun sağlıktaki başarısını artık herkes takdir ediyor”
Boluluların göğsünü kabartan gelişmelerin bununla da sınırlı olmadığını ifade eden Yerlikaya, “İlimizde sağlık alanındaki gelişmeler herkesin malumu ve bu gelişmelere ilişkin olarak çok uzaklardan bir takdir geldi. Geçtiğimiz haftalarda Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Tuğrul Sezer, Bolu’nun bu alandaki birinciliğini herkese ilan etti. Sezer, Türkiye’de bin kişi başına en fazla uzman doktor ve hasta yatağının Bolu’da olduğunu açıkladı.”
Bolu’da şu anda 449 kişiye bir doktor, 433 kişiye bir hemşire, bin 63 kişiye bir ebe, 471 kişiye bir sağlık teknisyeni ve 3 bin 456 kişiye de bir diş tabibi düştüğüne dikkat çeken Yerlikaya, sağlık tesislerindeki yatak başına düşen kişi sayısının ise 212 olduğunu belirtti. Yerlikaya, “Gerçekten de sağlık alanında son yıllarda atılan adımlar ve yapılan yatırımlarla, kentimiz sadece Boluluların sağlık sorunlarına merhem olmuyor. Diğer illerden ve hatta yurtdışından birçok insan şifa bulmak için ilimize geliyor ve kendilerini Bolu’daki sağlık kurumlarına, Bolu’da hizmet veren doktorlarımıza emanet ediyor” şeklinde konuştu.
“DASK’ın yarışması acılardan ders çıkardığımızı gösteriyor”
Açıklamasında Doğal Afet Sigortaları Kurumu’nun (DASK) geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği ”Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor” yarışmasına da değinen Yerlikaya, “Bu yarışma kentimiz için ayrı bir gurur kaynağı oldu. En yüksek sigortalılık oranı kategorisinde Bolu birinciliğe yerleşti. Bolu’daki sigortalılık oranı yüzde 46 olurken, ilimizi yüzde 42 ile Yalova, yüzde 40 ile de komşumuz Düzce izledi” dedi. Yerlikaya şöyle devam etti: “Bu da gösterdi ki, biz kentleşmemizi hızla zirveye taşırken; kentleşmeye dair duyarlılıklarımızı da bir kenara bırakmıyoruz. Türkiye bir deprem bölgesi, Bolu da ne yazık ki deprem bölgesinde olan iller arasında. Ama ne mutlu ki yaşanan acılardan ders çıkarmışız ve depremlere daha hazırlıklı olabilmek adına üzerimize düşeni yapmışız.”
İnşaat kredilerindeki artışın 2012’de de sürmesini bekliyorum.
Son günlerde Bolu’ya ilişkin güzel haberlerden birinin de inşaat sektöründen geldiğini ifade eden Yerlikaya, “Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu verilerine göre, inşaat kredileri artışında Bolu, tüm iller içinde ikinci sıraya yerleşti. 2011 rakamlar üzerinden yapılan değerlendirmeye Bolu’daki inşaat kredileri artışı yüzde 170 oldu ve bu sektördeki krediler 46 milyon 538 bin liraya çıktı” dedi. “Beni hem bir inşaat sektörü temsilcisi, hem de Bolulu olarak sevindiren bu gelişmenin 2012 yılında da artarak sürmesini bekliyorum” diyen Yerlikaya “Ülkemizin yakaladığı ekonomik istikrarın bir göstergesi olan inşaat sektörü, Bolu’muzu hem daha yaşanabilir bir kente dönüştürüyor, hem de binlerce insanın ekmek kapısı oluyor. Ben inanıyorum ki, şantiyelerimizde gecesini gündüzüne katarak çalışan işçilerimiz, mühendislerimiz, bu işe gönül vermiş işadamlarımızla çok daha güzel başarılarda buluşacağız.” ifadelerini kullandı.
“Kente saygı duyan projelere sahip çıkın”
İsmail Yerlikaya, Bolu halkına da çağrıda bulunarak kente saygı duyan projelere destek verilmesini ve sahip çıkılmasını istedi. Yerlikaya,”Unutulmamalı ki, bir ilin, bir ülkenin ekonomisini sırtlayan sektörlerin başında inşaat gelir. Çünkü bir yerde şantiye varsa, bereket var, kazanç var, kazancın paylaşımı var demektir. Şantiyelerde üretilen şey aslında ilimizin, çocuklarımızın yarınıdır. Biz de Ayna Yapı’da bu gerçeğin bilincinde olan üretim yapıyoruz. Sizlere yepyeni, konforlu, geçmişinden güç alan mimarisiyle farklı konutlar üretirken, çocuklarımıza da “yeşille iç içe geçmiş, aydınlık bir gelecek” inşa ediyoruz. Sizlere de, geleceğe saygı duyan üretimlere, projelere sahip çıkmaya davet ediyoruz. Çünkü ancak bu şekilde bize birçok gururu yaşatan şehrimize hak ettiği değeri göstermiş oluruz.” dedi.