Ofis, Ev Dekorasyonunda Yeni Trend Minimalizm

İç Mimar Didem Tan:

“Mekanlarınızı sadeleştirin, iç huzurunuzu artırın”

 “Mekanların renkleri psikolojiyi etkiliyor”

“Ankara’ya iç mekân tasarımında yeni bir soluk getireceğim”

 İç Mimar Didem Tan, ofis ve mekanlarda yeni trendin minimalizim olduğunu söyledi. Tan, günümüzdeki yorucu ve stres dolu yaşam biçimlerine dikkat çekerek, “Mekanlarınızı sadeleştirin, iç huzurunuzu artırın. Mekânda sadeleşme zihinlerde huzuru sağlar” dedi.   “İnsanlar hızlı akan yaşamları içinde zihinlerini rahatlatacak mekân arayışı içindeler” diyen Tan, “Fazla, gereksiz eşyalar insan zihnini meşgul ediyor. Evimizi, ofisimizi minimalist bir tarzda düzenlemek, nefes aldığımız, vakit geçirdiğimiz alanları sadeleştirmek, günümüzün yoğun, kalabalık, stresli ve kafa karıştıran dünyası ile daha kolay başa çıkmamıza yardımcı olabilir. Yaşam alanlarımızı sadeleştirmek, iç huzurumuzun artmasını sağlar, verimliliği artırır” diye konuştu.

Ankara Miadan Resideance’da D’interiors markasıyla kurduğu ve yoğun davetli katılımı ile iç mimarlık ofisinin açılışını yapan Didem Tan, “Biz minimalist yaklaşımla mekanları yeniden tasarlamak için ‘D’interiors’ı kurduk. ‘Az, çoktur’ diyerek, mekanlarda, zihinlerde yeni alanlar yaratıyoruz. Ankara’da iç mekân dekorasyonuna yeni soluk getireceğiz” dedi.

Pratik ve iyi düşünülmüş mekanlar

Bilkent Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü mezunu Didem Tan, “D’interiors dar mekanları sade ve şık bir şekilde işlevsel hale getirmek amacıyla kuruldu. Günümüzde iç mekân tasarımlarında yeni trend minimalizm. Biz de minimalist yaklaşımla metrekare olarak küçük iç mekanlarda sıcak, kullanışlı yaşam, çalışma alanları yaratmayı hedefliyoruz. D’interiors ile Ankara’da minimalist tasarımları yaygınlaştırmak, pratik, iyi düşünülmüş yaklaşımları geliştirmeyi arzuluyoruz. Mekanların renkleri insan psikolojisini olumlu/olumsuz yönde etkileme gücüne sahip. Biz tasarımlarımızda özellikle renkler üzerinde de çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Doğru renk ve malzeme ile geniş mekanlar yaratabilirsiniz”

D’interiors’ı minimalist yaklaşımla oluşturduğunu kaydeden Didem Tan, “Burası 70m2 ancak biz ofisimizi cam paneller ile genişlettik. İç mimaride renklerin ve psikolojinin müthiş etkisine, gücüne güveniyorum. Ofisimizde pastel renklere ağırlık vererek de mekanımızı genişlettik. Minimalist alanları doğru renk ve malzemeler ile daha büyük, geniş ve ferah alanlar haline getirebilirsiniz. Biz de D’interiors’ı ayrı bölmeler ile aynı anda altı kişinin rahatça çalışabileceği esnek sıcak, samimi bir çalışma mekânı yaptık. Minimalizm temelde fazlalıklardan arınmayı nitelendirir. Dekorasyonda sadeliği sembolize eder. Huzuru temsil eder. Çok küçük bir zeminde dahi doğru aksesuarlar, mobilyalar ile harika sonuçlar elde edebilirsiniz” şeklinde konuştu.

‘D’interiors’: Küçük dokunuşların büyük etkisi

İç mekân dekorasyonunda aksesuar seçimlerinde renklerin ve aydınlatmanın gücüne inandığını belirten Didem Tan şöyle devam etti:

“Metrekare olarak küçük alanları doğru malzeme, ürün, renk ve aydınlatma ile mükemmel hale getirmek mümkün. Bunu yapmak bana çok keyif veriyor. Bir projeye başladığımızda işlevsiz olarak nitelenen alanların proje sonunda hayran kalındığına çok şahit oldum. Ev, ofis gibi mekanlar artık kişisel akışın, deneyimin önemli bir parçası. Biz mekanları kişiselleştiriyoruz, işlevsel, ferah, kullanışlı hale getiriyoruz. Bir mekâna yaptığınız küçük bir dokunuş büyük etkiler yaratabiliyor. Biz D’interiors’da bu küçük dokunuşların büyük etkilerine odaklanıyoruz. D’interiors’ın bu yolda çok başarılı olacağını düşünüyorum.”